Het traineeship van Florian

30 september 2021

Wij spraken junior consultant Florian Brouwer over zijn ervaringen in de eerste maanden van zijn opleidingstraject.

Middenin zijn eerste periode bij Finext

Florian zit nog middenin zijn eerste maanden bij Finext. Een periode vol nieuwe indrukken en een hele hoop informatie. Hij geeft ons aan dat het best even schakelen is tussen het studentenleven en het werkleven. In de eerste periode volgde hij voornamelijk trainingen en was hij veel bezig met netwerken zodat hij zijn collega’s en de organisatie goed leert kennen. “Ondanks dat alles online is, zijn mijn collega’s heel benaderbaar.” Florian verteld ons dat zijn indruk van Finext heel positief is. “De mensen zijn heel productief en weten waar ze het over hebben. Daarnaast heb ik een heel leuk team waar het goed mee klikt.”

In de eerste twee maanden werd Florian samen met een groepje andere collega’s volledig ondergedompeld in de tooling. Het gaat nu dus nog puur om het leren kennen van deze tooling. Na deze twee maanden start Florian ook bij een klant en kan hij het geleerde in de praktijk brengen en bij de klant zijn consultancy en technische skills verder ontwikkelen.

Dagen gevuld met nieuwe kennis

Een hoop trainingen volgen en veel netwerken, hij zei het al, zijn eerste maanden zaten er vol mee. “We hadden eigenlijk elke ochtend wel een introductie van een collega die wat vertelde over zijn werk. “Het is heel leuk om op een informele manier mensen te leren kennen die al wat langer bij Finext werken.” Na deze gesprekken volgde de verschillende inhoudelijke trainingen om de EPM tooling en met name Anaplan beter te leren kennen. In de middag volgde er regelmatig nog een online meeting met een  teamgenoot die al wat langer bij Finext werkt en Florian en de andere trainees inhoudelijk mee kan nemen in zaken waar ze gedurende de dag tegenaan liepen.

Ondanks dat Florian graag dingen zelf eerst uitzoekt, hoeft hij de opdrachten die bij de trainingen horen ook niet per se alleen uit te zoeken. “Ik overleg redelijk veel met de teamgenoten die ook in dit traject zitten. Dan deel je even je scherm als je ergens niet uitkomt en kom je er vaak samen ook wel uit.”

Leren van elkaar en supergoed worden in wat je doet

Waar Florian zichzelf specifiek in wil gaan ontwikkelen, dat weet hij nog niet precies. Wel weet hij dat het technische gedeelte hem goed ligt en dat hij dat op dit moment ook erg leuk vindt om te doen. “Ik denk dat ik na een jaar bij Finext al veel beter weet wat ik wil en waar ik me in wil specialiseren.”

Florians toekomst ligt nog helemaal open en toch waren wij benieuwd of hij weet waar hij over vijf jaar staat. “Vijf jaar, poeh. Het zou dan gewoon heel vet zijn om echt supergoed te zijn in wat ik doe.” Ook ziet hij het wel zitten om binnen toekomstige projecten wat meer de leiding te nemen en zijn opgedane kennis weer over te dragen aan nieuwe consultants. “Het stokje doorgeven, dat lijkt mij heel leuk.” Dit wil hij bereiken door heel veel ervaring op te doen en heel goed mee te kijken met zijn meer ervaren collega’s.

Hoe Florian bij Finext terecht kwam

Na een studie economie en een bijbaan in de financiële administratie, wist Florian dat hij zich graag bezighoudt met financiële bedrijfsprocessen en dat dit bij veel bedrijven veel beter kan. Via een kennis kwam hij terecht bij Finext. Na een informeel gesprek en een kijkje in het bedrijf, was Florian enthousiast. Na zijn sollicitatie was een groot pluspunt dat hij niet een week hoefde te wachten op antwoord, zoals bij veel andere bedrijven dat wel het geval is. “Uit het gesprek kwam naar voren dat de focus op talent ligt en dat je hard moet werken maar ook hard moet lachen, dat past mij wel.”

Florian heeft zelfs in deze korte tijd al een kennis van hem proberen te enthousiasmeren over Finext. “Als je denkt dat je tot ontplooiing komt door niet in een hokje gezet te worden maar een beetje vrij spel hebt, dan zou ik het zeker overwegen.” Antwoord Florian als we hem vragen waarom andere zouden moeten solliciteren bij Finext. Hij geeft aan dat Finext een ideale werkgever is voor mensen die behoefte hebben aan vrijheid in hun ontwikkeling.