Traineeship

Durf jij de sprong te wagen? Dan hoor jij bij onze nieuwe lichting Finext Trainees!
Het traineeprogramma bij Finext houdt in dat een intensief programma doorloopt waarbij je door de combinatie van praktijkervaring, de intensieve verdere ontwikkeling van je specifieke vakmanschap in combinatie met de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden richting geeft aan je eigen groei.
Het traineeprogramma bij Finext houdt in dat een intensief programma doorloopt waarbij je door de combinatie van praktijkervaring, de intensieve verdere ontwikkeling van je specifieke vakmanschap in combinatie met de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden richting geeft aan je eigen groei.

Wie zijn wij?

Wij zijn Finext. Wij helpen de meest ambitieuze bedrijven van Nederland om hun Finance klaar te maken voor de toekomst. Van Action, Boskalis, Eneco tot VodafoneZiggo; we kunnen ze allemaal tot onze klantenkring rekenen. Bij deze klanten is de digitalisering van hun financiële processen een speerpunt. Daarom zijn we altijd opzoek naar nieuw talent. Tijdens ons traineeship stomen we je  klaar om als digital finance consultant aan de slag te gaan.

Als digital finance trainee krijg je de kans samen met je projectteam organisaties te begeleiden op het gebied van performance managementsoftware. Deze software maakt het mogelijk om complexe planning- en consolidatieprocessen inzichtelijk en uitvoerbaar te maken voor een klant. Ieder proces verschilt per klant en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Als techneut vind jij het leuk om je kennis op het gebied van deze software te vergroten en vanuit de technische mogelijkheden binnen de tool de klant verder te helpen. Hierbij kun je denken aan het inrichten van een multi-dimensionele datacube, het transformeren van big data om de financiële processen te ondersteunen, tot aan het bouwen van dashboards en alles wat er tussen zit. Klik hier voor extra informatie.

Klant logo
Klant logo
Klant logo
Klant logo
Klant logo
Klant logo
Klant logo
Klant logo

Jouw traineeship

Het traineeprogramma bij Finext houdt in dat je over een periode van ongeveer 9 maanden een intensief programma doorloopt waar je gezamenlijk de verantwoordelijkheid pakt. Enerzijds door één dag in de week een trainingsprogramma met andere talenten te doorlopen, daarbij word je zowel op inhoud en kennis als op vaardigheden getraind. Ook krijg je intensieve begeleiding van een senior coach. Anderzijds door praktijkervaring op te doen bij onze klanten. Veelal (middel)grote organisaties waarover je regelmatig in de krant leest. Bij deze bedrijven lever jij samen met je team, een bijdrage aan hun resultaten.

Door de combinatie van praktijkervaring opdoen bij verschillende organisaties, de intensieve verdere ontwikkeling van je specifieke kennis in combinatie met de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden geef je richting aan je eigen groei. Daar heb je een hoge mate van vrijheid in. Let wel op: die vrijheid brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee!

Daarbij geldt altijd dat talenten boven structuren gaan. Vakmanschap en ondernemerschap kun je in de volle breedte binnen Finext ontplooien. Dit doe je door verdieping te zoeken in een vakgebied, door nieuwe initiatieven te starten en alles daartussenin. Zo kan je naast je werk als consultant ook intern één of meerdere rollen oppakken. Door ons unieke organisatiemodel – zonder stafafdelingen, vastomlijnde functies of managers – zijn veel rollen denkbaar. Zo kun je kennis en ervaring opdoen in elk bedrijfsfacet.

En we vinden dat #hardwerkenhardlachen er gewoon bij hoort. Dagelijks op de werkvloer, bij onze koffiebar en ’s avonds tijdens teammeetings. Maar ook tijdens uitjes naar de sneeuw of zon.

Welke voordelen heeft het traineeship?

 • 9 maanden lang 4 dagen per week werken en 1 dag per week opleiding en training, waarmee je direct ervaring kunt opbouwen bij de mooiste bedrijven van Nederland​;
 • Pure focus op het vergaren van kennis en vaardigheden;​
 • Je leert van de beste mensen in het vakgebied​;
 • Je werkt met de meest geavanceerde oplossingen in de markt​;
 • Je krijgt de kans om veel te leren in een divers en jong team;
 • Je gaat op voor meerdere certificaten. 

 

Voor wie is het?

Wil je de meest ambitieuze organisaties van Nederland verder helpen in het digitaliseren van hun financiële functie? Wil je de beste worden in een vakgebied? Dan is dit traineeship iets voor jou!

Wat neem je mee?

 • Passie voor technologie en cijfers en grote interesse in Finance en/of technologie;
 • Je gaat voor vakmanschap in het inrichten; analyseren en/of structureren van (financiële) data;
 • Je duikt graag in de nieuwste technologische ontwikkelingen en kunt niet wachten om je te verdiepen in Finance IT applicaties;
 • Een afgeronde HBO/WO opleiding is mooi, maar zeker geen harde eis. We moedigen iedereen met de juiste motivatie zich aan te melden voor de selectie;
 • Je kunt ideeën daadwerkelijk omzetten in concrete oplossingen;
 • Je wil van nature samenwerken.

Liever eerst meer weten?

Laat hier je gegevens achter en wij zullen contact met je opnemen, om je alles te vertellen over deze kans.