Waarom Manon haar grenzen verlegt

09 september 2021

Hoe is dat eigenlijk, werken bij een bedrijf waar je steeds je eigen grenzen verlegt? Manon Oostrum, consultant bij Finext, is enthousiast. We vragen Manon waarom het haar zo goed bevalt.

Het is een verademing om bij Finext te werken. Je krijgt hier zoveel vertrouwen. Daardoor kan ik mijn eigen grenzen verleggen en uit mijn comfortzone stappen. Door die instelling heb ik al veel verschillende opdrachten bij klanten opgepakt en intern ervaringen opgedaan op het gebied van HR, Marketing en Sales. Normaal gesproken zou ik dat niet zo snel doen.

Een grote mond is niet nodig

Of je als consultant haantje de voorste moet zijn? Zeker niet! Veel mensen denken dat, maar dat is een groot misverstand. In nieuwe situaties ben ik zelf ook terughoudender.

Je moet wel de wil hebben om verder te komen. Eerlijk naar jezelf durven kijken, onzekerheden laten zien en aarzelingen benoemen. Dat lukt me hier doordat mijn collega’s zichzelf zijn en ook hun ontwikkelpunten laten zien. Hierdoor ontstaat er een cultuur waarin je heel veel leert van jezelf en van anderen.

Dat is trouwens niet alleen goed voor mijn eigen ontwikkeling, maar ook voor onze klanten. Anderen mee laten denken creëert meer draagvlak, waardoor je tot betere oplossingen komt. Door dit actief toe te passen binnen Finext, leer je hoe je dit ook kunt inzetten bij de klant. Dat draagt bij aan het uiteindelijke doel bij de klant: duurzame verbeteringen doorvoeren.

“Wat ik als consultant erg fijn vind, is dat je aan elke opdracht je eigen draai kan geven.”

De wil om te verbeteren

Wat ik als consultant bij Finext geleerd heb? Enorm veel! Ik keek laatst naar mijn CV en dacht ‘wow, wat gaaf dat ik al die dingen heb mogen doen’. Die kans krijg je nergens.

Ik heb altijd de wil om te verbeteren. Dat kan in veel verschillende vormen. Als interim controller zie ik bijvoorbeeld dat het bij elk bedrijf weer neerkomt op de basisprocessen. Als die kloppen, loopt alles soepeler. Heerlijk om dat beet te pakken.

Wat ik als consultant erg fijn vind, is dat je aan elke opdracht je eigen draai kan geven. Soms kan ik verbeteringen doorvoeren door andere collega’s te coachen en kennis te verbreden, anderzijds schroom ik ook niet om verbeterprojecten te initiëren en uit te voeren. En als ik kan helpen door wat handmatige boekingen voor te bereiden, dan is dat natuurlijk ook geen probleem!

Elke nieuwe opdracht een kans om te leren

Eerlijk gezegd maak ik het mezelf vaak ongemakkelijk. Zo vind ik nieuwe situaties moeilijk, maar afscheid nemen ook. Dat is altijd weer even slikken. Toch haal ik daardoor wel veel voldoening uit mijn werk. Je hoeft het niet in 1 keer te kunnen, maar je moet het wel willen.

“Waar krijg je zoveel vertrouwen dat je steeds uit je eigen comfortzone durft te stappen?”

Na elke opdracht is er ook een reflectie. Daar zit heel waardevolle feedback tussen. Zo ben ik van nature niet echt resultaatgericht en laat mezelf niet enorm zien. Uit de evaluaties heb ik geleerd dat het helpt als je op een goede manier wel op voorgrond treedt. Door meer te delen kom ik in mijn werk tot betere resultaten. Ook daarin word ik uitgedaagd.

Het grootste compliment? Dat ik ben gevraagd of ik bij mijn opdrachtgever wilde komen werken. Heel leuk natuurlijk, maar ik heb het veel te veel naar mijn zin bij Finext.

Stap uit je eigen comfortzone

Als je jezelf breed wilt ontwikkelen en graag dingen verbetert, zou ik Finext zeker aanraden. Waar krijg je zoveel vertrouwen dat je steeds uit je eigen comfortzone durft te stappen? Hier is dat heel gewoon.Wil je meer weten? Laat hier je gegevens achter.

  Hoe is dat eigenlijk, werken bij een bedrijf waar je steeds je eigen grenzen verlegt? Manon Oostrum, consultant bij Finext, is enthousiast. We vragen Manon waarom het haar zo goed bevalt.

  Het is een verademing om bij Finext te werken. Je krijgt hier zoveel vertrouwen. Daardoor kan ik mijn eigen grenzen verleggen en uit mijn comfortzone stappen. Door die instelling heb ik al veel verschillende opdrachten bij klanten opgepakt en intern ervaringen opgedaan op het gebied van HR, Marketing en Sales. Normaal gesproken zou ik dat niet zo snel doen.

  Een grote mond is niet nodig

  Of je als consultant haantje de voorste moet zijn? Zeker niet! Veel mensen denken dat, maar dat is een groot misverstand. In nieuwe situaties ben ik zelf ook terughoudender.

  Je moet wel de wil hebben om verder te komen. Eerlijk naar jezelf durven kijken, onzekerheden laten zien en aarzelingen benoemen. Dat lukt me hier doordat mijn collega’s zichzelf zijn en ook hun ontwikkelpunten laten zien. Hierdoor ontstaat er een cultuur waarin je heel veel leert van jezelf en van anderen.

  Dat is trouwens niet alleen goed voor mijn eigen ontwikkeling, maar ook voor onze klanten. Anderen mee laten denken creëert meer draagvlak, waardoor je tot betere oplossingen komt. Door dit actief toe te passen binnen Finext, leer je hoe je dit ook kunt inzetten bij de klant. Dat draagt bij aan het uiteindelijke doel bij de klant: duurzame verbeteringen doorvoeren.

  “Wat ik als consultant erg fijn vind, is dat je aan elke opdracht je eigen draai kan geven.”

  De wil om te verbeteren

  Wat ik als consultant bij Finext geleerd heb? Enorm veel! Ik keek laatst naar mijn CV en dacht ‘wow, wat gaaf dat ik al die dingen heb mogen doen’. Die kans krijg je nergens.

  Ik heb altijd de wil om te verbeteren. Dat kan in veel verschillende vormen. Als interim controller zie ik bijvoorbeeld dat het bij elk bedrijf weer neerkomt op de basisprocessen. Als die kloppen, loopt alles soepeler. Heerlijk om dat beet te pakken.

  Wat ik als consultant erg fijn vind, is dat je aan elke opdracht je eigen draai kan geven. Soms kan ik verbeteringen doorvoeren door andere collega’s te coachen en kennis te verbreden, anderzijds schroom ik ook niet om verbeterprojecten te initiëren en uit te voeren. En als ik kan helpen door wat handmatige boekingen voor te bereiden, dan is dat natuurlijk ook geen probleem!

  Elke nieuwe opdracht een kans om te leren

  Eerlijk gezegd maak ik het mezelf vaak ongemakkelijk. Zo vind ik nieuwe situaties moeilijk, maar afscheid nemen ook. Dat is altijd weer even slikken. Toch haal ik daardoor wel veel voldoening uit mijn werk. Je hoeft het niet in 1 keer te kunnen, maar je moet het wel willen.

  “Waar krijg je zoveel vertrouwen dat je steeds uit je eigen comfortzone durft te stappen?”

  Na elke opdracht is er ook een reflectie. Daar zit heel waardevolle feedback tussen. Zo ben ik van nature niet echt resultaatgericht en laat mezelf niet enorm zien. Uit de evaluaties heb ik geleerd dat het helpt als je op een goede manier wel op voorgrond treedt. Door meer te delen kom ik in mijn werk tot betere resultaten. Ook daarin word ik uitgedaagd.

  Het grootste compliment? Dat ik ben gevraagd of ik bij mijn opdrachtgever wilde komen werken. Heel leuk natuurlijk, maar ik heb het veel te veel naar mijn zin bij Finext.

  Stap uit je eigen comfortzone

  Als je jezelf breed wilt ontwikkelen en graag dingen verbetert, zou ik Finext zeker aanraden. Waar krijg je zoveel vertrouwen dat je steeds uit je eigen comfortzone durft te stappen? Hier is dat heel gewoon.